<div style='color: #000;'>Teruggave van energiebelasting?</div><div style='color: #d9782d;'>Wij zijn er blij mee!</div> <div style='color: #000;'>Ons nieuwe adres:</div><div style='color: #d9782d;'>Brasem 32</div> <div style='color: #000;'>Meer weten over geld geven?</div><div style='color: #d9782d;'>Zie tabblad 'donaties'</div> <div style='color: #000;'>Hellevoetsluis... </div><div style='color: #d9782d;'>Vestingstad aan </div><div style='color: #d9782d;'>het Haringvliet</div> <div style='color: #000;'>Voor vragen over uw voedselpakket </div><div style='color: #d9782d;'>06 - 24 21 43 19</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div><div style='color: #d9782d;'>bij de voedselbanken</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/vrijwilliger-worden.html'><div style='color: #000;'>Ruim 80 vrijwilligers zijn actief </div><div style='color: #d9782d;'>bij ons betrokken</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ambassadeurs.html'><div style='color: #000;'>Postcode Loterij steunt </div><div style='color: #d9782d;'>de voedselbanken</div></a>

Traject “Voedselveiligheid en uw steun”

De Voedselbank Hellevoetsluis heeft op 9 januari 2015 het HG-certificaat verkregen van Houwers Groep uit Geldermalsen. Dit betekent dat de Voedselbank over een gedegen bewijs beschikt van zijn correcte manier van werken op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne. Jaarlijks vindt controle plaats in opdracht van de NVWA.

Eind 2013 hebben we ons aangemeld bij Voedselbanken Nederland voor deelname aan het traject Voedselveiligheid, met als doel het certificaat “groen” te behalen.

Met dit groene certificaat hebben we meer kans om van de grotere supermarktketens vers- en diepvriesproducten te ontvangen voor onze cliënten. We voldoen met deze certificering aan de eisen welke de Voedsel- en Warenautoriteit stelt met betrekking tot de hygiëne en temperatuurbeheersing van de producten die we uitreiken aan onze cliënten.

Bij de 0-meting, die gehouden is door een erkend inspectiebureau, behaalden we na de eerste meting meteen 97 van de 100 punten. Een prachtig resultaat waaraan alle medewerkers hun steentje hebben bijgedragen. Uit deze meting kwamen een paar kleine verbeterpunten die daarna gereed zijn doorgevoerd.

De volgende meting heeft plaatsgevonden met als resultaat dat we ons nu "GROEN" mogen noemen. We hebben de 100 punten met glans behaald. 

Door middel van sponsoring hebben we een vries- en koelcel aangeschaft. Inpakken van de aangeschafte vouwkratten kan via de inmiddels aanwezige rollenbank. Ook hebben we sinds kort de beschikking over een schrob/zuigmachine om de vloer goed schoon te kunnen houden en is de koelaanhanger voorzien van een generator om de diepvriesproducten ook rijdend op temperatuur te houden. De oudere stellingen, met boardbladen in het magazijn, zijn vervangen door goed afneembare metalen stellingen. Alles kan nu goed schoon en op orde worden gehouden.

Veel van deze aankopen hebben we verkregen door donaties van bedrijven en particulieren.

Mocht u ons willen steunen dan kan dat door o.a. “Vriend te worden van de Voedselbank”. Elders op deze website vindt u een donatieformulier. Al vanaf € 3,00 per maand kunt u een voedselpakket doneren. Steun van instellingen EN particulieren is onontbeerlijk voor de Voedselbank Hellevoetsluis om haar ondersteunende werk voor Hellevoeters te kunnen uitvoeren. Het gaat om gezinnen die meestal als gevolg van trieste omstandigheden al dan niet tijdelijk niet of nauwelijks in staat zijn om de eindjes aan elkaar te knopen.
Hoewel het voedsel als regel gratis wordt verkregen moeten bijvoorbeeld wel kosten worden gemaakt voor het ophalen van producten bij het Distributiecentrum in Rotterdam, bij tuinders en andere bedrijven en instellingen in de wijde omgeving van Hellevoetsluis.