<div style='color: #000;'>Hellevoetsluis... </div><div style='color: #d9782d;'>Vestingstad aan </div><div style='color: #d9782d;'>het Haringvliet</div> <div style='color: #000;'>Uw financiŽle bijdrage </div><div style='color: #d9782d;'>is voor ons</div><div style='color: #d9782d;'>GOUD waard!</div> <div style='color: #000;'>Meer weten over geld geven?</div><div style='color: #d9782d;'>Zie tabblad 'donaties'</div> <div style='color: #000;'>Hier worden de pakketten </div><div style='color: #d9782d;'>samengesteld en uitgegeven</div> <div style='color: #000;'>Kijk voor het juiste mailadres</div><div style='color: #d9782d;'>bij 'over ons' en 'bestuur'</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <div style='color: #000;'>Voedselbank Hellevoetsluis</div><div style='color: #d9782d;'>levert wekelijks </div><div style='color: #d9782d;'>160 pakketten</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div><div style='color: #d9782d;'>bij de voedselbanken</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/vrijwilliger-worden.html'><div style='color: #000;'>Ruim 40 vrijwilligers zijn actief </div><div style='color: #d9782d;'>bij ons betrokken</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ambassadeurs.html'><div style='color: #000;'>Postcode Loterij steunt </div><div style='color: #d9782d;'>de voedselbanken</div></a>

Vacature coördinator logistiek Stichting Voedselbank Hellevoetsluis

De Stichting Voedselbank Hellevoetsluis (VBH) is aangesloten bij de landelijke vereniging van Voedselbanken en heeft tot doel de bestrijding van (verborgen) armoede in Hellevoetsluis. Zij tracht dit doel te realiseren door het inzamelen en uitdelen van voedsel aan mensen die hiervoor in aanmerking blijken te komen na zorgvuldig onderzoek van de persoonlijke omstandigheden.

Het aantal voedselpakken dat wekelijks wordt uitgedeeld bedraagt thans gemiddeld 180 stuks bestemd voor ca 450 mensen.

Ongeveer 50 enthousiaste vrijwilligers, waaronder de leden van het bestuur, voeren de verschillende taken uit. Zij doen dit op een efficiënte en verantwoorde wijze en volgen daarbij zowel de gebruikelijke werkwijze van stichtingen als de richtlijnen van de landelijke vereniging van voedselbanken. Bovendien worden de eisen van de Voedsel en Warenautoriteit gehanteerd.

De stichting zoekt een vrijwilliger die de doelstelling van de voedselbank onderschrijft en binnen de voedselbank als coördinator van de werkzaamheden voor de 8 chauffeurs voor zijn/haar rekening neemt.

Het gaat hierbij om logistieke werkzaamheden die te maken hebben met het chauffeursteam en de 2 bestelwagens van VBH in samenwerking met de coördinator voedseluitgifte in de vestiging van de Voedselbank. Van de coördinator wordt verwacht dat deze ook meedraait in het chauffeursteam.

Dit houdt in:

  • het periodiek opstellen van een rooster waarop de chauffeurs worden ingezet voor het ophalen van de producten,

  • het (doen) ophalen van brood, diepvries, levensmiddelen, groenten en fruit,

  • het hanteren van de eisen van voedselveiligheid bij temperatuurmetingen en verpakken van brood,

  • het ophalen van goederen bij het distributiecentrum in Rotterdam en andere voedselbanken,

  • het ophalen van aardappelen, groenten of fruit bij tuinders in de regio,

  • het assisteren bij het samenstellen van de voedselpakketten aan de rollenbank,

  • het afvoeren van verpakkingsmateriaal naar het milieustation,

  • het terugbrengen van leeg fust naar de betreffende leveranciers,

  • zorgdragen voor alle werkzaamheden zoals onderhoudsbeurten van de wagens en overige zaken die met het vervoer te maken hebben.

Gemiddelde tijdsomvang twee dagdelen in de week.

Enige flexibiliteit wordt gevraagd om zich in te zetten bij onverwachte acties waarbij goederen worden aangeboden en vervoer geregeld moet worden.

Toelichting:
De Stichting Voedselbank Hellevoetsluis kent uitsluitend vrijwilligerswerk zonder enige vergoeding. Zie voor informatie over de organisatie de website van de Stichting: hellevoetsluis.voedselbankennederland.nl

Informatie of reacties: secretariaat@hellevoetsluis.voedselbankennederland.nl