<div style='color: #000;'>Hellevoetsluis... </div><div style='color: #d9782d;'>Vestingstad aan </div><div style='color: #d9782d;'>het Haringvliet</div> <div style='color: #000;'>Uw financiŽle bijdrage </div><div style='color: #d9782d;'>is voor ons</div><div style='color: #d9782d;'>GOUD waard!</div> <div style='color: #000;'>Meer weten over geld geven?</div><div style='color: #d9782d;'>Zie tabblad 'donaties'</div> <div style='color: #000;'>Hier worden de pakketten </div><div style='color: #d9782d;'>samengesteld en uitgegeven</div> <div style='color: #000;'>Kijk voor het juiste mailadres</div><div style='color: #d9782d;'>bij 'over ons' en 'bestuur'</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <div style='color: #000;'>Voedselbank Hellevoetsluis</div><div style='color: #d9782d;'>levert wekelijks </div><div style='color: #d9782d;'>180 pakketten</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div><div style='color: #d9782d;'>bij de voedselbanken</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/vrijwilliger-worden.html'><div style='color: #000;'>Ruim 40 vrijwilligers zijn actief </div><div style='color: #d9782d;'>bij ons betrokken</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ambassadeurs.html'><div style='color: #000;'>Postcode Loterij steunt </div><div style='color: #d9782d;'>de voedselbanken</div></a>

DE VOEDSELBANK ZOEKT HET VERDER

Hoewel tuinders op Voorne, supermarkten en andere bedrijven in Hellevoetsluis een belangrijk aandeel hebben in de wekelijkse aanvoer van voedsel ontbreekt het toch vaak aan voldoende vers voedsel voor de klanten van de Voedselbank. De voedselwerver van de Voedselbank kwam daarom terecht bij enkele boeren in de Hoeksewaard. Gratis producten van het land te over, maar ze moesten wel zelf geplukt of gerooid worden. Zo kwam het dat de wagens van de Voedselbank op dinsdag, samen met 2 ploegen vrijwilligers en cliënten van de Voedselbank naar Mookhoek reden en elders in Strijen.

De eerste stop was bij Claudia Reijnes van de stichting Plukhoek Mookhoek. In het seizoen mogen kinderen met hun ouders tegen een zacht prijsje vruchten plukken en bloemen snijden, nu ging de 1e ploeg diverse soorten (gratis) peren plukken. Honderden kilo’s werden later overgebracht naar de vestiging van de Voedselbank aan de Einsteinweg.

De 2e ploeg ging aan de slag bij boer Martin de Ruijter. Op 4 ha stonden nog massa’s kroten en bospeen. Dit deel van zijn akkers stelt hij onder de naam “Beleef het en eet het” beschikbaar aan ouders met kinderen om te komen rooien en plukken met het doel kinderen bij te brengen hoe alles groeit en bloeit. Tegen een zacht prijsje mag men een zak vullen. Het seizoen is nu voorbij en voordat de ploeg er over heen gaat kunnen kroten en bospeen worden gerooid. Dat werd met verve gedaan, het was prachtig weer en na heel wat uren was de wagen flink gevuld.

Binnenkort gaat er weer een ploeg naar Strijen. De voedselbank is beide ondernemers bijzonder dankbaar voor dit aanbod en voor de allerhartelijkste ontvangst van de vrijwilligers.  

Deel dit nieuws